Sayın Serdar AKSÜNGER,
Babam 3 seneden beri siroz.Şu an hastalığı son safhasında ve karaciğer nakli gerekiyor.Ben donör adayı oldum ama kalbimde çıkan bir sorun nedeniyle benim donör olamayacağımı söylediler.Ailemde verebilecek başka kimse maalesef yok ve karaciğer için sıraya girmiş durumdayız.Babamın kardeşlerinin hepsi hepatit taşıyıcısı ve annem 52 yaşında.Bu yüzden tek umut bendeydi ama bu da olmadı.Bize sıra gelene kadar babamın yaşayıp yaşayamaycağı meçhul.Acil olarak karaciğere ihtiyacımız var.Bize bu konuda yol gösterirseniz çok minnettar oluruz.
İlginize,
...........................
NOT:Babam şu an ...............Üniversityesi Hastanesi Organ Nakli Bölümünde yatmaktadır.
Acil şifalar dilerim. Sizin durumunuzda babanızın veya annenizin kan bağı olarak 4. dereceye kadar olan akrabalarınız canlı organ vericisi olabilir. Ya da size organ bağışında bulunabilecek bir yakınınızla hastane etik kuruluna başvurabilirsiniz. Bu kurul aranızda para veya başka bir çıkar ilişisi olmadığını tespit ediyor ve bu kanate varırsa organ bağışını kabul edebiliyor.
Kadavradan nakil ise ne yazık ki organ bağışı sayısı çok az olduğu için daha düşük bir ihtimal olarak görüyorum. Umarım ihtiycınız olan karaciğer biran önce bulunur ve babanız tekrar sağlığına kavuşur
Dr. İ. Serdar AKSÜNGER
ORGAN NAKLİ KOORDİNATÖRÜ İZMİR