ORGAN BAĞIŞI

ORGAN BAĞIŞI

İleti ERTAN ÇALIŞIR » Cmt Nis 08, 2006 12:02 am

Siz değerli doktorlarımıza çok iş düşmektedir. Beyin ölümü gerçekleşmiş hasta ailesinin ikna edilmesi ve organlarının yeniden hayat bulması sizlerin elindedir.

Medyaya da çok iş düşmektedir. Organ bağışı için özel haber ve proğramların yapılması ,özendirilmesi gerekmektedir.
ERTAN ÇALIŞIR

ORGAN BAĞIŞI

İleti NEŞE İPEK » Pzr May 07, 2006 3:33 pm

Ben Muğla Üniversitesi işletme fakültesi 3.cü sınıf öğrencisiyim.Daha önce organ bağışı hakkında bilgim yoktu ama bilimsel araştırmalar dersi için araştırma konusu seçmemiz gerekti ve bir arkadaşımorgan bağışı hakkında anket yapmamı önerdi ve her şey öyle başladı araştırdıkca ne kadar sorun olduğunu gördüm doktorlarla görüşme yaptıgım da organ bağışı kartı alsak bile öldüğümüz zaman ailemiz izin vermez ise yinede organlarımızın alınmayacagını öğrendim bence yasal olarak çok sorun var önce bunlar giderilmeli.Hala ödevim üzerinde çalışmalar yapıyorum insanlar çok ön yargılı en başta benim okulda görüşdüğüm arkadaşlarım çogu kişi dini sebebleri öne sunuyor insanlara eğitim verilmeli acilen bu konuda.Diyanet sitesinde açıklama yapmış ama insanlar bunu bilmiyor bence kampanyalar daha çok kişiye hitap edecek şekilde düzenlenmeli.Doktorlar bile çekinir durumda hasta yakınları yüzünden.Bu sorunlar çözümlenmedikçe daha kaç çocuk evinin önünden kaçırılacak organ mafyası yüzünden acaba? :?:
NEŞE İPEK

ORGAN BAĞIŞININ TANITILMASI

İleti ERTAN ÇALIŞIR » Sal Ekm 31, 2006 12:15 am

Merhaba

26 Ekim 2006 tarihinde eşim Sündüz Çalışır başarılı bir ameliyatla organ nakli olmuştur. Eşimle birlikte türkiyenin örgan nakli merkezlerinde kayıtlarımız mevcut olup hastalarımızıda bu merkezlere yönlendirmekteyim Yanlız hastalarımız imkansılık sebebiyle sadece kendi bölgelerinde bulunan merkezlere başvuru yapmakta yada işlemlerin uzun sürmesini bahane ederek hiç başvuruda bulunmamakatadır. Öncelikli olarak hastaların bilgilendirilmesi ve teşvik edilmesi gerekmektedir. Görsel medyayada çok iş düşmektedir. Buna bizzat şahit oldum. TV ve gazetelerde haberimiz sadece 2 gün güncel kalıp haber arşive kaldırılmıştır. Medya kuruluşlarının televizyonda forum ,söyleşi özellikle tanınmış şahsiyetlerin proğramlarında bu konuya yer vermeleri gerekmektedir. Bağış yapan ve nakil olan hastaların buluşturulması tüm seyircilere ve gazete okuyanlara gösterilmesi gerekmektedir. Ben kendi şahsım adına elimden geldiğince güncel olarak internet sayfalarında bağışın özendirilmesi hakkında yazılar yazmaktayım.
Saygılar sunar başarılarınızın devamını dilerim.
Sağlıklı günler.
ERTAN ÇALIŞIR

Organ bağışı nasıl arttırılır?

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir